Oprema za policiju i vatrogasce

VIDEO K9: Policijska uprava u Novom Sadu dobiće uskoro od grada kombi vozilo, a vatrogasci deo oprreme koja im je svakodnevno potrebna. Predlog ove odluke danas su odobrili članovi Saveta za javni red, mir i bezbednost Skupštine grada, a konačnu reč o tome daće gradski odbornici u petak.

0
475

Planirano je da motorno vozilo, kao i vatrogasna oprema za koje su prošle godine sredstva izdvojena iz gradskog budžeta umnogome olakša rad pripadnika policije i vatrogasaca.

“Vozilo je novo, radi se o fiatu dablo, znači kombi vozilo, koje se ustupa policijskoj upravi NS odeljenju saobraćajne policije za izvršavanje njihovih specijalističkih svakodnevnih zadataka u bezbednosti u saobraćaju. Vrednost je negde oko 4.5 miliona dinara i Grad će ih ustupiti bez nadoknade, naravno u skladu sa noramativnim aktima koji regulišu i statutom Grada”, rekao je Dušan Popović, predsednik Saveta za javni red i mir i bezbednost.

Sve je spremno i za realizaciju Programa korišćenja sredstava za protivpožarnu zaštitu, naveo je predsenik ovog saveta, s obzirom na to da su svi ugovori i oprema nabavljeni još u decembru mesecu.

“Spasilačka oprema je isporučena 28.12. 2017. godine, a plaćanje je u 2018. Zato mi sad razmatramo tu odluku, a što se tiče specijalnog vozila za prevoz specijalističkih timova,  sklopljen je ugovor u novembru mesecu 2017. godine, plaćanje i isporuka je prebačena za ovu godinu, tako da možemo reći da je odluka samo i bukvalno formalizovanje završenih poslova”, kazao je Popović.

On navodi da je izdvojeno 2 miliona i 70 hiljada dinara za opremu vatrogasaca. Prema njegovim rečima, vatrogasci su konkretno dobili hidraulične makaze sa akumulatorom, koja služe za isecanje prepreka pri prilasku unesrećenim osobama.

Nova oprema i vozila doprineće i većoj bebednosti Novosađana, smatraju u ovom skupštinskom Savetu.

Sednica Skupštine grada na kojoj će se odbornici izjasbiti o predlozima ovih odluka biće održana u petak, 13. aprila.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.