Oprema za muzičku i baletsku školu

VIDEO K9: Za Muzičku školu ''Isidor Bajić'' i Baletsku školu u Novom Sadu nabavlјeno je 86 instrumenata sa dirkama. U prvoj koncertnoj dvorani na Limanu 3, klјučeve za dva velika klavira vredna 280.000 evra, gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću uručio je predstavnik kompanije ''Kavai Srbija'' Sead Lorbek.

0
39

Ključeve klavira vrednih 280.000 evra, koje je dobio od predstavnika kompanije Kavai Srbija,  gradonačelnik Miloš Vučević predao je prof. dr Dorijanu Lelјaku profesoru Akademije umetnosti u Novom Sadu i redovnom profesoru Kralјevskog muzičkog koledža u Londonu i njegovom doktorantu Aleksandru Đermanoviću, koji su održali mini koncert na novim instrumentima.


Za Muzičku školu ”Isidor Bajić” i Baletsku školu nabavljeno je 86 vrhunskih instrumenata sa dirkama u okviru četvrte faze projekta, Grad je izdvojio 400 miliona dinara za muzičku opremu, a ukupno za izgradnju nove zgrade tri milijarde i 200 miliona dinara. Krajnji cilj je, istakao je ovom prilikom gradonačelnik, da, ako dozvoli epidemiološka situacija, od 1. septembra u ovu zgradu dođu prvi đaci.

“Najvažnije je da su virtuozi pokazali svoje umeće na toj opremi i najavili zbog čega smo sve ovo radili, zbog naše dece, odnosno učenika. Da ih privučemo iz svih gradova Srbije i regiona, da ne moraju da odlaze u druge evropske gradove na školovanje. Želimo da prizivamo i da čuvamo najveće talente u oblasti muzike i baleta”, rekao je Miloš Vučević.

Prema rečima direktorke Muzičke škole ”Isidor Bajić”, kuplјeno je 86 instrumenata sa dirkama za sva tri segmenta škole.

“Uz ponude za saradnju, iz celog sveta su nas pitali kako smo uspeli da realizujemo ovaj projekat u vremenima krize i pandemije. Mi odgovaramo da je pet stvari dovelo do toga, 112 generacija talentovanih učenika, 112 godina posvećenog i visokostručnog rada naših nastavnika, 14 godina mog života, dve sposobne žene i jedan gradonačelnik sa vizijom Novog Sada 22. veka”, izjavila je Rakin – Martinović.

Dva velika koncertna klavira testirala je i potpisala Marta Argerič, trenutno najcenjenija pijanistkinja na svetu, a klavir za nastavu, u novoj zgradi, prezentovala je najmlađa učenica Muzičke škole, sedmogodišnja Nikolina Popović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.