Opozicija zahteva ostavke i fer izbore na svim nivoima

VIDEO K9: Stranke Saveza za Srbiju, potpisnice "Sporazuma sa narodom" jednoglasno su zatražile, kako navode, smenu vladajućeg režima i slobodne izbore na svim nivoima.

143

“Građani Srbije već tri meseca protestuju u preko 90 gradova. Režim se oglušio o sve zahteve građana koji se odnose na medijske slobode, obračun sa kriminalom i zloupotrebama vlasti i transparentnost u rešavanju kosovskog pitanja”, stoji u zajedničkom saopštenju potpisnica “Sporazuma sa narodom” u kojem imaju samo jedan zahtev – smenu vladajućeg režima, odnosno ostavlke predsednika države, predsednice vlade i predsednice Narodne skupštine i slobodne izbore na svim nivoima.

U saopštenju se dodaje da opozicija traži izbore na svim nivoima koji će biti održani nakon 6-9 meseci u kojima bi mediji bili slobodni i ispunjeni ostali zajednički zahtevi opozicije za fer i poštene izbore.

“Tražimo izbore na svim nivoima koji će se održati nakon 6-9 meseci u kojima bi mediji bili slobodni i ispunjeni ostali zajednički zahtevi opozicije za fer i poštene izbore. Prvi korak ka slobodnim medijima je trenutna smena direktora i urednika informativnog programa RTS i RTV i smena članova REM-a. Novo rukovodstvo RTS i RTV mora da obezbedi objektivno i nepristrasno informisanje na javnim medijskim servisima, a novi sastav REM mora da obezbedi poštovanje zakona o javnom informisanju od strane svih emitera”, navedeno je u saopštenju.

Potpisnici “Sporazuma sa narodom” za ispunjenje ovih zahteva dali su rok od 30 dana, a u slučaju da oni ne budu do tada ispunjeni, najavljuju veliki protest protest u Beogradu, 13. aprila, na koji će, kako navode, pozvati građane iz cele Srbije.

U međuvremenu, dodaje se u saopštenju, nastavljaju punu podršku svim protestima „1 od 5 milionaˮ koji se održavaju širom Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.