Opozicija zahteva ostavke i fer izbore na svim nivoima

VIDEO K9: Stranke Saveza za Srbiju, potpisnice "Sporazuma sa narodom" jednoglasno su zatražile, kako navode, smenu vladajućeg režima i slobodne izbore na svim nivoima.

0
196

“Građani Srbije već tri meseca protestuju u preko 90 gradova. Režim se oglušio o sve zahteve građana koji se odnose na medijske slobode, obračun sa kriminalom i zloupotrebama vlasti i transparentnost u rešavanju kosovskog pitanja”, stoji u zajedničkom saopštenju potpisnica “Sporazuma sa narodom” u kojem imaju samo jedan zahtev – smenu vladajućeg režima, odnosno ostavlke predsednika države, predsednice vlade i predsednice Narodne skupštine i slobodne izbore na svim nivoima.

U saopštenju se dodaje da opozicija traži izbore na svim nivoima koji će biti održani nakon 6-9 meseci u kojima bi mediji bili slobodni i ispunjeni ostali zajednički zahtevi opozicije za fer i poštene izbore.

“Tražimo izbore na svim nivoima koji će se održati nakon 6-9 meseci u kojima bi mediji bili slobodni i ispunjeni ostali zajednički zahtevi opozicije za fer i poštene izbore. Prvi korak ka slobodnim medijima je trenutna smena direktora i urednika informativnog programa RTS i RTV i smena članova REM-a. Novo rukovodstvo RTS i RTV mora da obezbedi objektivno i nepristrasno informisanje na javnim medijskim servisima, a novi sastav REM mora da obezbedi poštovanje zakona o javnom informisanju od strane svih emitera”, navedeno je u saopštenju.

Potpisnici “Sporazuma sa narodom” za ispunjenje ovih zahteva dali su rok od 30 dana, a u slučaju da oni ne budu do tada ispunjeni, najavljuju veliki protest protest u Beogradu, 13. aprila, na koji će, kako navode, pozvati građane iz cele Srbije.

U međuvremenu, dodaje se u saopštenju, nastavljaju punu podršku svim protestima „1 od 5 milionaˮ koji se održavaju širom Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.