Opozicija, strano telo u medijima

VIDEO K9: Da opozicija danas u Srbiji ne postoji, česta je opaska i onih građana koji su nekada bili njeni simpatizeri. Za takvo razmišljanje kriv je skučeni javni medijski prostor u kojoj se opozicija doživljava kao strano telo, rekao je u emisiji Otvoreni ekran Zoran Lutovac, predsednik Demoktarske stranke.

225

U Demokratskoj stranci su, prema rečima njenog predsednika, svesni razloga zbog kojih opozicija u Srbiji danas nije vidljiva, a sa druge strane je žalosno da i ljudi koji bi trebali da imaju razumevanja za takvu poziciju, nastupaju sa stavovima onih kojih su odgovornih za tu nevidljivost.

“To je dvojako osećanje. Mislim da je u tom smislu opozicija bi trebalo da ima podršku i građana i kreatora javnog mnjenja i novinara i svih onih koji su takođe žrtve autokratskog sistema u kojem nema mesta za drukčije mišljenje, gde nema mesta za opoziciju, gde se opozicija tretira kao strano telo, umesto da se tretira kao u svakoj normalnoj državi, kao deo političkog sistema”, naveo je Lutovac.

To je i jedan od ključnih razloga za mišljenje koje se nameće da danas nema opozicije u Srbiji, smatra Lutovac.

“Nema je u vidokrugu. Ona postoji, ona pokušava da se izbori za svoje mesto u javnom prostoru, u medijskom prostoru, ali taj prostor je vrlo skučen. Mi imamo prostor samo u niskotiražnim dnevnim i nedeljnim listovima i televizijama koje nemaju pokrivenost u celoj državi”, rekao je on.

Lutovac je kritikovao javni servis koji se, kako je istakao, finansira novcem svih građana, pa i onih koji bi želeli da čuju drugačije mišljenje i polemiku o važnim političkim pitanjima, kojih, zaključio je on, danas nema u skučenim javnom medijskom prostoru Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.