Opozicija ponovo traži poništavanje ugovor o javno-privatnom partnerstvu za JKP Stan

Opozicione stranke u Novom Sadu, njih sedam, ponovo su zatražile raskidanje ugovora o javno-privatnom partnerstvu u JKP "Stan" jer, kako navode, ni u dodatnom roku privatni partner nije uplatio novac za osnivački ulog za novo preduzeće.

0
326

Ugovor o javno – privatnom partnerstvu u JKP „Stan“ je propao i političke stranke i organizacije demokratske opozicije zahtevaju od gradske vlasti u Novom Sadu da isti i formalno raskinu, stojii u saopštenju koje zajednički potpisuju gradski odbori Demokratske stranke, Pokreta „Dosta je bilo“, Levice Srbije, povereništva Narodne stranke i Nove stranke, kao i gradski odbori „Pokreta za preokret“ i Pokreta slobodnih građana.

“Privatni partner nije u ugovorenom roku uplatio osnivački ulog za novo preduzeće koje bi trebalo da preuzme delatnost koju je do sada obavljalo pomenuto gradsko preduzeće, a u ponedeljak je istekao i dodatni rok za uplatu uloga koji je grupi ponuđača, formiranoj od strane litvanske firme „Busto Valda UAB“, dao Nadzorni odbor JKP „Stan“. Reč je nesumnjivo o još jednom propalom poslu gradske vlasti u Novom Sadu, u kojem se već nekoliko godina krše zakoni i drugi pravni akti, a sve sa ciljem da se favorizovani partner iz Litvanije sa što manjim troškom domogne profitabilnog posla naplate dimničarine i održavanja javne rasvete, kao i stambenih zgrada u Novom Sadu”, navedeno je u saopštenju.

Opozicione političke partije i pokreti u Novom Sadu podsećaju da Srpska napredna stranka i njeni koalicioni partneri u gradskoj vlasti “upravljaju „Stanom“ neprekidno od 2004. godine i da je upravo sadašnja gradska vlast odgovorna za sve probleme u poslovanju tog javnog komunalnog preduzeća”.

Ove opozicione stranke su i prošle nedelje zatražile raskidanje ugovora o javno-privatnom partnerstvu u JKP Stan, na što je iz Gradskog odbora SNS odgovoreno saopštenjem o tome kako je ova “naprasna zabrinutost” opozicije za to preduzeće stigla sa šest godina zakašnjenja, uz kontraoptužbe da se radi o “istima koji su iza sebe ostavili 800 miliona dinara duga, od kojih je 300 miliona vraćeno posle njihovog odlaska sa vlasti”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.