Oporezivanje IT sektora

VIDEO K9: Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević izjavio je da najava oporezivanja IT sektora ne znači ništa drugo nego popunjavanje rupa u budžetu.

142

Prema pojedinim najavama u medijima, vlast uvodi nove mehanizme za oporezivanje preduzetnika i do čak osamdeset pet odsto.

Novi nameti će najviše pogoditi preduzetnike koji posluju sa inostranstvom, pre svega one iz IT sektora, jednog od retkih u kojem mi prodajemo svoje znanje. Ovakva najava je naišla i na oštre kritike Narodne stranke.

Da li zbog takvog rešenja može doći do pojačanog odliva visoko obrazovanih IT stručnjaka u inostranstvo, pitali smo potpredsednika Narodne stranke Sinišu Kovačevića.

IT zajednica se inače povodom novih poreza oštro podelila na dva dela. U jednom su firme udružene u zajednicu Inicijativa Digitalna Srbija. Oni su bili direktno uključeni u donošenje zakona, kako bi sprečili “kolaps IT industrije”.

Sa druge strane IT zajednice su mali preduzetnici koji uglavnom nisu bili ni svesni šta im se sprema. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.