Oporavak divljih ostrva na Dunavu

VIDEO K9: Javno preduzeće "Vojvodinašume" predstavile su novu mašinu – bager nabavljen u okviru međunarodnog projekta Life Wildislands za očuvanje dunavskih ostrva.

0
39

Novi bager nabavljen u okviru partnerskog projekta Life Wildislands, Vojvodinašume predstavile su u Šumskoj upravi “Apatin”.

Realizacija ovih projekata će, kako je rekao Roland Kokai direktor JP Vojvodinašume, omogućiti sprovođenje finansijski zahtevnijih aktivnosti na očuvanju i restauraciji dunavskih ostrva.

Budžet Vojvodinašume u okviru projekta je oko 555.180 evra, od čega je 416.385 donacija EU, a 138.795 evra sopstveno učešće. Tim sredstvima je kupljen ovaj bager koji će pomoći da ostrvo bude rekonstruisano u prvobitno prirodno stanje, nakon čega će biti zaštićeno od ljudi i stavljeno u prvi stepen zaštite.

Projekat Life Wildislands realizuje 10 partnera iz 6 država, započet je 2021. i traje 6 godina, a budžet projekta je više od 14.000.000 evra za sve partnere, što ga trenutno čini najvećim projektom u okviru ovog programa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.