OPOMENE SIMPU I GALENICI PRED BLOKADU

744

Ministarstvo je dalo rok Simpu da se najkasnije do četvrtka, 22. avgusta, javi Poreskoj upravi sa zahtevom za pretvaranje poreskog duga u kapital države ili da svoj poreski dug od 5,76 milijardi dinari izmire na drugi način.

Poreska uprava uputila je opomene pred blokadu računa kompanijama Simpo i Galenika, saopštilo je danas Ministarstvo finansija i privrede.

Ministarstvo je dalo rok Simpu da se najkasnije do četvrtka, 22. avgusta, javi Poreskoj upravi sa zahtevom za pretvaranje poreskog duga u kapital države ili da svoj poreski dug od 5,76 milijardi dinara izmire na drugi način, u skladu sa zakonom.

Ukoliko kompanija Simpo i ovaj put ne izvrši svoju zakonsku obavezu, Poreska uprava će već u petak, 23. avgusta, blokirati njihov račun i prinudno naplatiti poreski dug.

Menadžment Galenike danas je obavestio ministarstvo da je ta državna kompanija spremna da izmiri svoj poreski dug u iznosu 213,3 miliona dinara i da će odmah početi sa sukcesivnim uplatama poreskog duga do njegovog konačnog izmirenja. Međutim, ukoliko Galenika ne izvrši tu obavezu, Poreska uprava će, u skladu sa zakonom, blokirati i njihov račun.

Ministarstvo finansija i privrede i Poreska uprava na taj način nastavljaju da striktno sprovode nultu toleranciju na neplaćanje poreza koju je uveo ministar Mlađan Dinkić, navedeno je u saopštenju, prenose “Večernje novosti”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.