Opasno pecanje ispod mosta

VIDEO K9: Sve više ribolovaca peca ispod mostova jer na tim mestima ima najviše somova. To predstavlja veliki problem za teretne brodove koji prolaze Dunavom jer nisu u mogućnosti da ih obilaze, a pecaroši ne žele da se sklone ukoliko vide takav brod.

0
976

Pecaroši koji pecaju ispod mostova sve više smetaju većim brodovima koji tuda prolaze, a pre svega ugrožena je bezebednost, kako pecaroša, tako i brodova, kažu u Ribolovačkom savezu Vojvodine.

“Stvarno postoji problem ovde u Novom Sadu. Kolege koje love soma skoro i isključivo ispod ovog novog mosta koji se gradi ili Peroševićevog mosta, u tim dubinama se dobro lovi som i možemo videti dosta čamaca tamo. Ti čamci ometaju plovidbu zato što su kolege usidreni skoro na plovnom putu”, naveo je Dušan Jovanović, predsednik Ribolovačkog saveza Vojvodine.

Taj prolaz kod Železničkog mosta je jedini prolaz kojim teretni brodovi mogu da prođu, a pecaroši stvaraju problem jer ne ostavljaju dovoljno prostora.

“Kapetani treba da nišane da ne bi nekog pregazili tim velikim brodovima i to stvara problem. Prema tome, apel za kolege  – nemojte pecati u plovnom putu! Mislim da neće biti problem da, ukoliko se primaknemo obali, kao što i većina ribolovaca na tom potezu peca, osim ovih kolega koji pecaju ispod mosta. Nemojte tu više pecati, zato što će vas ukloniti lučka kapetanija, policija”, rekao je Jovanović.

Kako kaže Jovanović, policija će preduzeti mere protiv pecaroša koji pecaju ispod mosta, jer su se kapetani žalili s obzirom da ne mogu bezbedno da se kreću.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.