Opasno paljenje rastinja

VIDEO K9: Sugrađani koji žive ili borave u pojedinim delovima Fruške gore željni su, kako kažu, čistog vazduha zbog skoro svakodnevnog spaljivanja ostataka na njivama i placevima svojih komšija.

0
47

Paljanje niskog rastinja i ostataka pred prolećno uređenje njiva, osim što zagađuju okolinu i često dovode do većih požara i intervencija vatrogasaca.

Proteklog vikenda je gorelo rastinje na Šodrošu, a i na Fruškoj gori ovakva pojava je veoma česta, javio nam je sugrađanin koji nije hteo pred kamere.

Poslednjih godina, prema njegovim rečima, na placevima ljudi spaljuju lišće, granje i individualni otpad zbog čega on i njegove komšije na Fruškoj gori često vape za čistim vazduhom zbog velike količine dima i smrada od paljevine.

Nisu ni svesni, kaže on, da time narušavaju zdravlje svojih komšija, zagađuju okolinu, ali i uništavaju organski otpad neophodan u stvaranju humusa.

Kažnjavanje za ovaj čin, koji je i zabranjen, kako je rekao, nije primetio, a svi njegovi dosadašnji napori, kao i akcije pojedinih ekoloških organizacija, ostale su bez uspeha.

Apelovao je na nadležne da više urade na podizanju svesti o spaljivanju ostataka na njivama i placevima, kako bi oni koji to rade uvideli svu štetu koja nastaje iz takvog čina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.