Opada broj obolelih u APV

VIDEO K9: U poslednja 24 sata u Vojvodini je potvrđeno 14 novoobolelih od Covid 19, što pokazuje da je u pokrajini idalje trend pada broja inficiranih virusom.

4

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno su na lečenju 84 pacijenta kod kojih je dijagnostikovano prisustvo virusa kovid 19. Na respiratoru je 8 obolelih. U privremenoj izolacionoj bolnici na Novosadskom sajmu boravi 127 pacijenata, u Opštoj bolnici u Pančevu 137, a u rehabilitacionoj banji Junaković u Apatinu njih 40.

Od početka epidemije do danas, u AP Vojvodini testirano je ukupno 5.581 osoba, a da su od toga 562 uzorka bila pozitivna. Preminulo je ukupno 17 pacijenata.

“U prethodna 24 sata, na teritoriji Vojvodine testirno je 345 osoba, od toga je njih 14 pozitivno na virus kovid 19, što i dalje pokazuje da postoji linearan pad broja obolelih u AP Vojvodini. I dalje beležimo trend pada broja obolelih i veći broj otpusta nego prijema u bolnice pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo ovog virusa”, izjavio je prof. dr Zoran Gojković, pokrajnski sekretar za zdravstvo.

U protekla 24 sata iz KCV je otpušteno 20 pacijenata, 35 iz privremene bolnice na Novosadskom sajmu, a sedam iz Opšte bolnice u Pančevu.

U privremenoj izolacionoj bolnici na Novosadskom sajmu, kako je rečeno, sve funkcioniše po principu prave bolnice, zdravstveni radnici imaju maksimalan stepen zaštitite, a struktura obe bolnice organizovana je po svim epidemiološkim procedurama.

Kada je reč o ustanovama socijalne zaštite, istaknuto je da, izuzev doma u Molu koji je stavljen u karantin zbog jedne štićenice kod koje je potvrđeno prisustvo virusa, drugih problema nema. Sve osobe koje su imale kontakt sa obolelom, testirane su i negativne su na virus kovid 19.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.