Online programiranje za decu

VIDEO K9: Tokom zimskog raspusta, sva zainteresovana deca će imati priliku besplatno da pristupe kursu programiranja u Skratch-u.

0
5

“Programarko”, Udruženje za edukaciju dece i mladih iz oblasti programiranja, odlučilo je da deci pokloni besplatan pristup kursu iz osnova programiranja u Scratch-u tokom trajanja zimskog raspusta.

Svi koji se registruju do početka raspusta na sajtu programarko.com će dobiti besplatan pristup kursu “Scratch 1 – Zero” do 23. januara 2022.

Scratch 1 je namenjen za decu, osnovce, koji se do sada nisu susreli sa programiranjem ili bi želeli da obnove postojeće znanje iz osnova programiranja u Scratch-u.

Jedino potrebno predznanje za ovaj kurs je da dete zna da čita.

Na kursu deca će imati priliku da nauče šta je programiranje, da se upoznaju sa Scratch platformom, prave animacije, crtaju Scratch likove, ubacuju muziku u programe kao i da nauče neke od osnovnih koncepata programiranja poput: petlje, algoritma i programerskog razmišljanja.

Platforma “Programarko” je prva online škola programiranja za decu i mlade čiji je cilj da na zabavan i praktičan način uvede decu u svet programiranja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.