Onlajn pomoć žrtvama u saobraćaju

VIDEO K9: Već 25 godina, svake treće nedelje u novembru obeležava se Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda. Ove godine ideja je da se počast oda žrtvama i njihovim porodicama ali takođe i svim onima koji doprinose da se ublaže posledice saobraćajnih nezogda, vatrogascima, hitnoj pomoći, zdravstvenim radnicima i policiji, kažu u Centru za promociju bezbednosti saobraćaja.

0
48

Ove godine, s obzirom na epidemiološku situaciju, kampanja u okviru Dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda realizovana je onlajn od 9. novembra, a kampanju je sprovodilo nekoliko udruženih organizacija: Gradska organizacija Crvenog krsta, Aktiv NS, Novosadska biciklistička inicijativa, OPENS 2019 i Centar za promociju bezbednosti saobraćaja.

Jedna od glavnih ideja ove kampnje jeste i pokretanje onlajn Savetovališta za žrtve saobraćajnih nezgoda i njihove porodice, prvo ove vrste u Srbiji.

Savetovalište je počelo sa radom 15. novembra, na Dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, a svima koja potrebna ovakva pomoće mogu da se jave putem mejla savetovalištecpbs@gmail.com ili putem kontakt telefona koje mogu pronaći na sajtu bezbednostsaobracaja.com

Što se tiče svojstva učešća, najviše u sobraćaju stradaju  vozači i putnici, kaže Marijana Jovanović iz CPBS, koja je navela da se nezgode dešavaju zbog kombinacije više faktora ali najveći problemi su i dalje velika brzina, alkohol, korišćenje mobilnih telefona i ostale distrakcije koje se dešavaju tokom vožnje.

Jovanović je napomenula i da je u poslednjih nekoliko godina skoro prepolovljen broj osoba koje su izgubile život u saobraćajnim nezgodama, čemu je doprineo i Zakona o saobraćaju kao i brojne edukacije na ovu temu. Ona je zaključila da je saobraćajna nezgoda uvek posledica ljudskog faktora na koji može da se utiče kako bi bio postignut krajnji cilj, a to je da nijedna osoba ne strada u saobraćaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.