Onlajn nastava za više razrede

VIDEO K9: Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, ove nedelje učenici od petog do osmog razreda nastavu prate od kuće. Oni su se pridružili srednjoškolcima koji su zbog istog razloga na onlajn sistemu nastave od prošlog ponedeljka.

0
36

Prelazak na onlajn nastavu je deo poštrenih mera koje je u petak predložio Krizni štab za borbu protiv virusa korona.

Ministarstvo prosvete je tim povodom svim školama, preko školskih uprava, uputilo uputstva o radu. Časovi redovne nastave traju 45 minuta ili kraće, o čemu odlučuje škola, uvažavajući specifične okolnosti i uzrast učenika. Ako đaci iskažu potrebu, nastavnik će organizovati i čas dopunske, dodatne i pripremne nastave.

Milan Spasojević, direktor Osnovne škole “Kosta Trifković” kaže da u ovakoj situaciji vode računa o tome da deca ne budu opterećena, a teško je, dodaje on, uskladiti i rad nastavnika sa 300 učenika jer im je potreban duži vremenski period priprema unapred kako bi svim učenicima poslali zadatke.

Ono što je još bitno, naglašava Spasojević, jeste i vođenje evidencije o svim časovima koji se rade tokom nedelje, a u napomeni se stavlja i oblik komunikacije kako bi i škola i svi ostali mogli da vide na koji način je ostvaren rad na daljinu.

Način realizacije nastave će nadalje biti prilagođavan u skladu sa preporukama nadležnih organa i institucija, a koje su uslovljene epidemiološkom situacijom.

Unija prosvetnih radnika Srbije u današnjem saopštenju navela je da je odluka Kriznog štaba da đaci od prvog do četvrtog razreda ostanu u školskim klupama pogrešna, jer je time, kako navode, ugoženo zdravlje učitelja i njihovih porodica.

U Uniji strahuju da bi takvom odlukom, kako kažu, mogao da se ponovi scenario iz decembra prošle godine, kada su, kako navode, u školama širom Srbije imali dramatične situacije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.