Onlajn kupovina cveta u vreme krize

VIDEO K9: Trend onlajn kupovine, koji je u svetu odavno uobičajen, kod nas je zaživeo naročito u poslednje dve godine, tokom perioda pandemije koja je, praktično, naterala potrošače da se okrenu ovoj vrsti kupovine.

0
36

Godine pandemije korona virusa uticale su na navike potrošača u Srbiji, a frenetična kupovina putem interneta dovela je do procveta onlajn trgovina.

U slučaju svetskih kriza, kao što je trenutna sa ratom u Ukrajini, ova vrsta trgovine ima svoje negativne posledice po kućni budžet građana, kažu u udruženjima za zaštitu potrašača.

Potrošači u Srbiji do pre dve godine imali su ukorenjene navike da kupovinu obavljaju na tradicionalan način, koje su, međutim drastično promenjene u periodu pandemije.

Digitalne tehnologije za kupovinu ranije je u najvećoj meri koristila populacija do 35. godine, a stariji u manjoj meri, uz pomoć mlađih. Sada su ti brojevi višestruko uvećani, o čemu svedoči i evidentan porast broja onlajn šopova i sajtova za trgovinu i pružanje usluga za sve generacije potrošača.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.