Onlajn kultura u doba korone

VIDEO K9: Zbog zabrane okupljanja otkazane su brojne manifestacije, tribine, koncerti i festivali. Kulturna dešavanja preseljena su u virtuelni svet i u njima, što je jedna od dobrih strana, sada mogu da uživaju svi koji imaju pristup internetu.

0
54

Kulturna dešavanja su zbog epidemiološke situacije promenila svoj oblik, pa sada umesto ličnih poseta, razne obrazovne i zabavne manifestacije pratimo onlajn putem.

I Kulturni centar Novog Sada prilagodio se novonastaloj situacije i sve sadržaje emituje na svom Jutjub kanalu.

Novosadski džez festival kao i aktuelni Prozafest, takođe su organizovani u onlajn formatu, a jedini festival koji su zainteresovani mogli lično da posete bio je Infant, jer u to vreme nije bilo zabranjeno održavanje manifestacija.

Jutjub kanal Kulturnog centra Novog Sada do sada beleži ukupno oko 4 miliona pregleda, a samo u ovoj više od milion, što svedoči zainteresovanosti građana za kulturne sadržaje bez obzira u kojoj formi mogu da im prisustvuju.

Ukoliko zbog epidemiološke situacije i dalje ne bude dozvoljeno prisustvo publike, u gradskom Kulturnom centru kažu da će i dalje nastaviti da snimaju svoje programe i emituju ih putem društvenih mreža.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.