Olupine ledolomaca ekološka pretnja

VIDEO K9: Olupine dva ledolomca koje od maja meseca tonu u blizini vodnih izvorišta Novosađana, predstavljaju ekološku pretnju na koju odavno upozorava Udruženje profesionalnih lađara Srbije. Danas je reagovao i grad sa zahtevom da brodovi hitno budu uklonjeni sa ovog mesta.

52

Ledolomci Vučevo i Čakor godinama se, bez nadzora, nalaze na istom mestu, a od maja meseca brodovi tonu preteći da izazovu ekološku katastrofu, kažu u Udruženju profesionalnih lađara Srbije.  

Potencijalno izlivanje nafte iz ovih olupina, kako je rekao, predstavlja najveći u opasnost u ovakvoj situaciji, a pitanje je vremena, odnosno sledećeg povećanja vodostaja, kada bi to moglo i da se desi.

Brodovi, inače, kako je rekao, nisu u funkciji već deceniju i po.

Grad Novi Sad obratio se Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Odeljenju za vodnu inspekciju, pisanim zahtevom za hitno reagovanje i postupanje nadležnih organa u smislu davanja naloga vlasniku brodova za njihovo uklanjanje sa ove lokacije, bez bilo kakvog daljeg odlaganja. O ovom zahtevu Grad je obavestio i resorno ministarstvo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.