Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba

VIDEO K9: Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba biće održana po 16. put u Vrnjačkoj Banji.

0
56

Tradicionalna, 16. po redu, Olimpijada sporta zdravlja i kulture trećeg doba biće održana i ove godine u Vrnjačkoj Banji, od 1. do 4. oktobra.

Organizatori očekuju prisustvo oko 700 učesnika i gostiju iz svih krajeva zemlje, uključujući i Kosovo i Metohiju.

Na Olimpijadi će ove godine učestvovati 510 takmičara svrstanih u 102 ekipe, koji će e nadmetati u 5 sportskih disciplina primerenih godinama penzionera: štafeti u brzom hodanju, fudbalu (šutiranju na male golove), košarci (izvođenju slobodnih bacanja), pikadu i šahu.

Osim sportista, na Olimpijadi učestvuju slikari i ikonopisci, u okviru Likovne kolonije, kao i najbolji folklrni ansambl – iz Leskovca i hor – iz Niša i penzioneri-pisci.

Pravo učešća na „velikoj olimpijadi“ stečeno je na regionalnim mini olimpijadama širom Srbije, kao i na takmičarskim smotrama horova i folklora i konkursima za najbolja literarna i slikarsko-ikonopisačka ostvarenja, na kojima je učestvovalo više od 8 hiljada penzionera i starijih ljudi.

Manifestaciju organizuje Pokret trećeg doba Srbije u saradnji sa Savezom penzionera i Sindikatom penzionera Srbije „Nezavisnost“, uz podršku Republičkog fonda penzijsko-invalidskog osiguranja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.