Oktobar, mesec pravilne ishrane

VIDEO K9: Oktobar je u našoj zemlji u znaku promocije pravilnih navika u ishrani, koju sprovode zdravstvene ustanove i institucije uz podršku Ministarstva zdravlja.

0
405

Institut za javno zdravlje Vojvodine aktivnosti kampanju promocije zdravih navika u ishrani sprovodi od 16. oktobra, Svetskog dana hrane, pa do 8. novembra, Evropskog dana pravilne ishrane i kuvanja zajedno sa decom.

Cilj aktivnosti je, pored edukacije o principima pravilne ishrane, i da ukažu na značaj vitamina i minerala u ishrani.

“16. oktobar koji je za nama obeležićemo u Novom Sadu tako što ćemo organizovati kao i svake godine edukacije za zdravstvene i prosvetne radnike i ono što najviše volimo da angažujemo najmlađe sugrađane time što ćemo ih motivisati da nam oni kažu šta najviše vole u vezi sa pravilnom ishranom”, kazala je mr Dragana Balać iz Centra za higijenu Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

Institut je okviru kampanje “Oktobar, mesec pravilne ishrane” raspisao konkurs za likovne i literarne radove za predškolske ustanove i osnovne škole Južnobačkog okruga na temu pravilne ishrane.

“U vezi sa pravilnom ishranom te su organizovani konkursi za najbolje literarne i likovne radove, te će u tom smislu biti predati svi ti radovi i na kraju ovog lepom meseca ćemo organizovati završne priredbe gde ćemo nagraditi najbolje radove iz oblasti literarnih i likovnih radova i organizovaćemo jednu malu školicu gde će nama naši najmlađi sugrađani pokazati kako se pravilno kuva”, navela je Balać.

Adekvatna ishrana, kako je istakla, obezbeđuje fiziološke funkcije organizma, održavanje dobrog zdravlja i prevenciju bolesti, a podrazumeva uravnoteženu, umerenu i raznovrsnu ishranu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.