OKS: Likovni konkurs za starije osnovce

VIDEO K9: Raspisan je likovni konkurs za starije osnovce koji će troje najboljih odvesti na Olimpijske igre u Pariz. Propozicije konkursa predstavljene su danas u Beogradu.

0
36

Likovni konkurs za učenike od V do VIII razreda osnovnih škola pod nazivom  „Idemo u Pariz, Srećko i Friž te vode na Olimpijske igre”, organizovali su Olimpijski komitet Srbije, Ministarstvo prosvete i francuska ambasada, a u cilju promocije sporta i olimpijskih vrednosti među učenicima osnovnih škola.

Uslov za učešće stiču učenici koji na temu konkursa izrade likovni rad u formatu A4 u tehnici po izboru.

Radovi treba da kroz sport prikažu duh olimpizma, koji podrazumeva životne vrednosti kao što su izuzetnost, prijateljstvo i poštovanje.

Obavezni elementi koji treba da se nađu u radu su Srećko, maskota Olimpijskog tima Srbije i Friž, maskota Olimpijskih igara Pariz 2024, a učesnik može učestvovati na Konkursu sa samo jednim radom.

Konkurs je otvoren od 24. januara do 8. februara, centralna komisija vršiće odabir 12 najboljih radova do 29. februara.

U roku od tri dana finalisti će biti obavešteni da će učestvovati u Olimpijskom kvizu na temu olimpizma i olimpijskih igara i igri memorije, a dobiće i informacije o formatu i pravilima takmičenja koje će biti održano 15. marta.

Tri najbolja takmičara biće  pobednici Konkursa i osvojiti put avionom u pratnji jednog roditelja, smeštaj i boravak na Olimpijskim igrama 2024. godine kao i odlazak na jedan košarkaški meč u Lilu.

Više o konkursu može se pročitati na sajtu Olimpijskog komiteta Srbije, a za sva pitanja zainteresovani se mogu obratiti elektronskom poštom na adresu: osnovno@mpn.gov.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.