Okrugli sto o položaju žena u politici

VIDEO K9: Okrugli sto pod nazivom ,,Učešće žena u sindikatu i politici“ održan je u Plenum sali Radničkog doma ,,Svetozar Marković“. Na okruglom stolu razmatrane su teme položaja i diskriminacije žena u politici.

0
246

U Plenum sali Radničkog doma ,,Svetozar Marković“, održan je Okrugli sto na kom su predstavnici vlasti i opozicije razmatrali teme učešća i diskriminacije žena u sindikatima i politici.

Predsednik Saveza Samostalnih Sindikata Srbije, Ljubisav Orbović, kaže da ima dosta problema ka unapređivanju položaja žena, i da celo društvo, kao i same žene moraju da budu aktivnije i da se bore za poziciju.

Sekcija žena Saveza Samostalnih Sindikata i Gradsko veće Novog Sada trude se da ukažu na probleme rodne nejednakosti na tržištu rada i osnaže sindikalne aktivistkinje da se u što većem broju uključe u borbu protiv diskriminacije.

Na predlog Sekcije žena, u Gradskom veću u martu ove godine, uvedeno je korišćenje rodno osetljivog jezika, kao prvi korak ka poboljšanju položaja žena.

Okrugli sto pod nazivom ,,Učešće žena u sindikatu i politici“ održan je u okviru projekta Saveza samostalnih sindikata grada Novog Sada i Viskadalen Narodne škole u Švedskoj uz podršku Olof Palme Centra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.