Oko 5.000 članova napustilo Velju Ilića

VIDEO K9: Oko pet hiljada članova Nove Srbije iz Vojvodine napustilo je ovu stranku i osnovalo Srpski vojvođanski pokret, pod obrazloženjem da ih je centrala stranke smatrala "članovima drugog reda", kao i zbog, kako su naveli, brojnih problema na koje rukovodstvo nije reagovalo.

0
832

Odbori stranke Nova Srbija Stara Pazova, Inđija, Sremska Mitrovica, Irig, Šid, Ruma, Pećinci, Subotica, Bačka Topola, Mali Iđoš, Kovin, Opovo, Vršac, Plandište, Bački Petrovac, Bečej, Temerin, Titel, Srbobran, Sremski Karlovci, Vrbas, Zrenjanin, Sečanj, Nova Crnja, Pančevo, Ada, Novi Kneževac kao i 16 mesnih odbora Gradskog odbora Novi Sad izdalo je zajedničko saopštenje u kome navode da napuštaju Novu Srbiju te da dalje funkcionisanje nastavljaju kao Srpski vojvođanski pokret.

“Problemi koji su nastali nisu od juče. To su problemi koji se gomilaju godinama. Gurali su se pod tepih. Odbori iz Vojvodine su imali veliku želju, jer to su sve odbori koji su svi stariji više od 10 godina. Znači naša je želja bila da ostanemo u Novoj Srbiji, da se ostvari dobra komunikacija, poštovali smo hijerarhiju. Međutim, sve se svelo da odbori iz Vojvdine ne trebaju rukovodstvu stranke. Gledali su na nas kao da smo odbori drugoga reda”, rekla je Borka Petrović, sekretar Srpskog vojvođanskog pokreta za Kanal 9.

Petrović je navela i da je nedavno održan Glavni odbor stranke, te da u rukovodstvo stranke i odbora nije izabran niko iz redova odbora iz Vojvodine. Kao razlog za napuštanje nezadovoljni, sada već bivši članovi, navode i činjenicu da vrh stranke nikada nije dozvolio formiranje Pokrajinskog odbora, a da je ugašeno Koordinaiciono telo za Vojvodinu koje je postojalo.

“Gospodin Ilić sve probleme zna u zadnjih dve godine. Znači argumentovano, činjeninčno, sve mu je dostavljeno papirološki, usmeno i svaki put je bilo ‘biće to sve uredu’. Međutim, zaista nema smisla da nas neko nipodaštava, da nas vređa”, navela je Petrović.

Na pitanje da li ovaj potez ima nekakve veze sa nedavnim razmiricama između lidera Nove Srbije Velimira Ilića i predsednika Vlade Aleksandra Vučića, Borka Petrović je negirala takve navode.

Ona kaže da je problem i što Izvršni odbor stranke nije održavan više od godinu dana, kao i da Skupština nije održana četiri godine. U saopštenju se navodi i da odbori koji su napustili stranku neće da budu predmet potkusurivanja zarad ličnih interesa, te da će nastaviti dalje pod imenom Srpski vojvođanski pokret.

“Znači, funkcionisaćemo, podržaćemo republičku vladu, Pokrajisnku vladu, radićemo i dalje, jer šteta je. To je izuzetno. Prvo, imamo dosta kadrova, dobri su nam članovi, šteta je sad da se to raspe i mislim da ćemo uspeti dosta dobro da radimo jer su ljudi raspoloženi da rade”, kazala je Petrović.

Kako je objasnila, svi odbori koji su napustili Novu Srbiju imaju na lokalu dobru saradnju sa SNS-om i nadaju se da će tako i ostati, a na pitanje da li će odbornici Nove Srbije zadržati svoje mandate u lokalnim skupštinama i radnim telima, Petrović je navela da o tome nisu razgovarali.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.