Oko 320 zaraženih kovidom u Vojvodini

VIDEO K9: Pandemija korona virusa jenjava i u našoj zemlji. Dom zdravlja na Novom naselju od juče je u redovnom režimu rada, a u Vojvodini je, prema jučerašnjem preseku, registrovan samo jedan novozaraženi virusom.

0
52

Prema jučerašnjem izveštaju Instituta za javno zdravlje Vojvodine, u pokrajini je prethodnog dana registrovan 1 novi slučaj zaraze kovidom 19 i tou Novom Sadu.

Ukupan broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 320, od kojih najviše u našem gradu, 82.

U strukturi obolelih, kažu u Institutu, dominiraju nevakcinisane osobe svih uzrasta.

Stručnjaci ovog Instituta smatraju da u narednom periodu treba posvetiti pažnju poštovanju predloženih opštih mera zaštite na svakom mestu i posebno potrebi vakcinacije što većeg broja ljudi i podizanju obuhvata vakcinacijom.

Novosadski Dom zdravlja od juče je ambulantu na Novom naselju vratio u redovan režim rada i pacijenti koji se leče u ovom objektu mogu da koriste glavni ulaz.

Građani koji sumnjaju na kovid infekciju još uvek mogu da dođu u kovid centar koji se nalazi sa bočne strane ambulante i vidno je obeležen.

Opšta je ocena stručnjaka da virus koji uzrokuje kovid-19 i dalje prevladava u Europi i da u ovoj fazi nije moguće utvrditi uticaj mogućeg širenja zaraze u drugoj polovini ove godine ili pojave novih varijanti, zbog čega su se Evropski parlament i evropske vlade sinoć dogovorili da u EU pravila o kovid potvrdama ostaju na snazi idućih 12 meseci.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.