Oko 150 kartica zdravstvenog osiguranja bez vlasnika

VIDEO K9: Skoro 13 hiljada starijih sugrađana, članova Udruženje penzionera grada Novog Sada bilo je pošteđeno čekanja u redovima za predaju zahteva za izradu, a kasnije i preuzimanja svojih zdravstvenih kartica.

0
551

 U Udruženju, koje je taj posao obavilo za svoje korisnike, ostalo je, međutim oko 150 nepodeljenih zdravstvenih kartica, čijim vlasnicima ne mogu da uđu u trag.

U poslednja tri meseca prošle godine Udruženje penzionera grada Novog Sada u svojim prostorijama primilo je od svojih članova oko 10.500 zahteva za izradu zdravstvenih kartica, koje su po izradi i preuzeli.

“Pored ovih koje smo mi primili lično u našim prostorijama i u prostorijama mesnih zajednica, gde su naši predsednici mesnih organizacija isto radili na prijemu zahteva, primili i mnogo veći broj. Znači primili smo sve penzinere iz naših mesnih zajednica i radili smo, evo, tri meseca na podeli zdravstvenih kartica”, navela je Milena Žarković, saradnica Udruženja penzionera grada Novog Sada. 

Oko 13.000 zdravstvenih kartica ovo udruženje podelili je korisnicima u svojim prostorijama i po mesnim zajednicama. Određeni broj kartica, međutim, nije bilo moguće uručiti njihovim vlasnicima, jer do njihovih adresa, kako je navela, nisu mogli da dođu ni na koji način.

“Ne možemo da uđemo u trag tim penzionerima. Naime, ne možemo da nađemo adrese. To su podaci iz baze Fonda PIO, gde su neke njihove stare adrese na kojima više ne žive korisnici ovih zdravstvenih kartica, tako da ne možemo naći ni njihove telefone, niti JMBG, čak ima i pogrešnih imena i prezimena i mi, jednostavno ne možemo da uđemo u trag vlasnicima ovih zdravstvenih kartica koje se nalaze kod nas”, navela je Žarković. 

Ove zdravstvene kartice će zbog toga biti vraćene Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, jer će korisnici, verovatno, prema njenim rečima, tamo otići da ih traže.

“Pošto sad nisu gužve tako velike, kažu da se 15 minuta, do pola sata najviše čeka da bi se preuzela zdravstvena kartica, mi smo, eto iz tog razloga odlučili, znači da se penzioneri neće tamo puno zadržavati, zdravstvene kartice iz tog razloga moramo vratiti. Mi smo inače imali dobru saradnju sa fondom tokom ova tri meseca uručivanja zdravstvenih kartica sve što nam je nedostajalo, kad smo im se obratili, oni su kada ih pronađu nama dostavljali. Međutim, ove ne možemo nikako da pronađemo”, kažu u Udruženju. 

Prema njenim rečima, radi se o količini od oko 150 zdravstvenih kartica koje su ostale nepodeljene, od kojih je oko 80 u prostorijama udruženja, a preostale po njihovim mesnim organizacijama.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.