OGROMNI REDOVI NA ŠALTERIMA ELEKTROVOJVODINE

691

Sav dug ili preplatu za utrošenu električnu energiju građani Novog Sada izmirivaće na šalterima Elektrovojvodine, a novoformirano Privredno društo “EPS snabdevanje” primaće uplate za utošenu struju i TV pretplatu od jula tekuće godine.

Iz razloga što obaveze građana iz prethodnog perioda nije preuzelo novoformirano preduzeće sa sedištem u Beogradu, ovih dana su strahovite gužve na naplatnom mestu u zgradi Elektrovojvodine, a neretko u redovima stoje i građani koji imaju simbolična dugovanja od svega nekoliko dinara. 

U obaveštenju koje je Elektrovojvodina poslala potrošačima navodi se da se dug za struju i RTV pretplatu može izmiriti uplatnicom na svim šalterima pošte, banke i elektrodistribucije. Dužnicima, koji ne budu izmirili zaostale račune, svakog meseca Elektrovojvodina će obračunavati kamatu, a o iznosu kamate potrošače će informisati obaveštenjima. 

Kada je reč o redovnim platišama, kojima sada Elektrovojvodina duguje novac, Novosađani će morati da odu na šalter Elektrodistribucije i ispune nalog za prebacivanje tog novca sa računa Elektrovojvodine na račun EPS Snabdevanja. Iz Elektrodistribucije su saopštili da ne postoji način da se pretplata automatski prebaci na račun EPS Snabdevanja, jer nisu ovlašćeni da slobodno raspolažu novcem sugrađana. Novosađani mogu novac od preplate i podići sa računa, ali opet moraju doći lično na šalter elektrodistribucije.

Inače, popust od pet odsto za blagovremeno plaćanje računa i dalje će biti odobravan redovnim platišama, ali za julski račun neće biti popusta, jer novo preduzeće za naplatu startuje od nule. Redovne platiše popust će moći da ostvare tek na avgustovskom računu. Rok za plaćanje računa pomeren je na 25. u mesecu, piše “Radio 021”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.