Ogrev – Trka sa vremenom i cenama

VIDEO K9: Nestašica ogreva na stovarištima u Novom Sadu, kako kažu, uzrokovana je slabijom i neredovnom isporukom dobavljača sa jedne, a sa druge strane velikom potražnjom.

0
63

Kubni metar drveta u metricama na stovarištima u Novom Sadu je oko 11.500 dinara, a za sečenje po metru skuplje je za još 500 dinara po kubnom metru. Izrezano drvo je 12.000 dinara, dok je kubni metar uglja od 18.000 do 19.000 dinara.

Ujednačena je potražnja za svim vrstama ogreva iz njihovog asortimana, kaže Goran Spasojević direktor stovarišta u Novom sadu, i građani, kako je rekao, u podjednakim količinama kupuju ogrevno drvo, ugalj, briket, pelet, samo da se snabdeju za grejnu sezonu. Robe je, međutim, znatno manje nego prethodnih godina na stovarištima i na isporuku kupci čekaju oko nedelju dana od rezervisanja željene količine.

Na manjak ogreva u ponudi utiče i veća potražnja jer i građani, kako je rekao, koji se inače ne greju na drva gledaju da kupe bar dva, tri metra, u slučaju nestašice gasa ili struje tokom predstojeće zime.

Sugrađani koji su priključeni na sistem daljinskog grejanja za sada su zadovoljni cenom, a gradonačelnik je, podsetimo, juče izjavio da nije siguran da će grad odobriti povećanje cene grejanja koje će Novosadska toplana sigurno zatražiti zbog poskupljenja svih ekonomskih parametara koji utiču na njeno formiranje.

Isporuka drveta i uglja stabilnija je u poslednje vreme, a na ovom stovarištu ga ima za narednih desetak dana, naveo je Spasojević koji sugrađanima savetuje da se za ogrev pobrinu što pre jer su cene promenljive i sigurno, kako je rekao, neće biti niže.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.