Oformljen Gradski učenički parlament

VIDEO K9: Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama formiralo je na današnjoj sednici Gradski učenički parlament Novog Sada i imenovao koordinatore ovog tela.

0
59

Novi Sad je jedini grad u Srbiji koji ima oformljeno Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama.

Na današnjoj, drugoj po redu sednici u novom sastavu, oformljen je Gradski učenički parlament Novog Sada i usvojen pravilnik o njegovom radu, koji bi, kako je istaknuto, doprineo tome da učenici više učestvuju u radu samog Koordinacionog tela.

Imenovani su i koordinatori koji će biti zaduženi za Gradski učenički parlament, a iznet je i tromesečni izveštaj predstavnika osnovnih i srednjih škola o stopi nasilja u tim kolektivima. Namera je, kaže Dina Vučinić, predsednica Koordinacionog tela, da u rad Koordinacionog tela uključe i predstavnike pedagoško-psiholoških službi osnovnih i srednjih škola i da s njima još jednom utvrde postupke i zadatke zaposlenih u školama u slučaju nasilja.

Nakon što su u Uniji sindikata prosvetnih radnika Vojvodine za našu televiziju izjavili da se beleži porast nasilja učenika nad nastavnicima i profesorima, na pitanje da li su nastavnici ugroženi i u Novom Sadu, u Koordinacionom telu navode da, prema zvaničnim izveštajima, ove vrste nasilja u našem gradu nema.

Pred članovima Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama našlo se na današnjoj sednici šest tačaka, a kako je zaključila Vučinić, danas su konkretizovali sve ono o čemu su raspravljali na prvoj, konstitutivnoj sednici.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.