OFK Beograd – Vojvodina 0:0

VIDEO K9: Ekipa Vojvodine u subotu je odigrala nereseno 0 : 0 sa OFK Beogradom prvu utakmicu u prolećnom delu sezone u Jelen Super Ligi.

585

Vojvodina je bila bolji rival u prvih 45 minuta.

„Crveno-beli“ su kontrolisali igru, u 15. minutu videli smo prvu veliku priliku za novosadski sastav. Sa desne strane, centrirao je Slobodan Novaković, a Luka Luković, regovao manirom pravog centarfora, šutirao vrhom kopačke, ali je lopta za desetak centimetara otišla preko prečke.

Devet minuta kasnije, još bolja prilika za Vojvodinu. Ivanić je iskoristio grešku jednog odbrambenog igrača u plavo-belom dresu, koji mu je bukvalno dodao loptu u noge. Vezista „crveno-belih“ je krenuo sam ka Čupiću, zaobišao ga, šutirao u prazan gol, ali je u poslednjem trenutku, Aksentijević na samoj gol liniji, požrtvovanim padom, sprečio siguran pogodak. Domaći sastav je, sa druge strane, samo jednom ozbiljnije zapretio Kordiću. Desilo se to u sam smiraj prvog poluvremena, kada je sa desne strane lepo centrirao Antonov, a Planić šutirao glavom, pored desne stative.

„Romantičari“ su u drugih 45 minuta bili nešto konkretniji i agresivniji i već u 50. minutu propustili šansu da savladaju golmana Vojvodine. Paločević je dobio loptu sa leve strane, primio je, potpuno sam, na nekih desetak metara od Kordićevog gola, a onda se propisno obrukao, uputivši slab šut, pravo u naručje čuvaru mreže Novosađana. Nakon toga, igra se odvijala, uglavnom između dva šesnaesterca, sve do 73. minuta, kada je Nastić odlično centrirao sa leve strane, a rezervista Stojanović, iz trka šutirao, tik preko prečke.

Prava je šteta što je teren na „Omladinskom“ stadionu na Karaburmi u takvom stanju da igrači ni jednog ni drugog tima nisu bili u mogućnosti da prikažu bolju, tečniju i sigurno, efikasniju igru.

[quote_box_center]“Šta nam vredi što OFK Beograd i Vojvodina imaju ekstratalentovane momke, kada su danas igrali, kao da su na Skadarliji, naveo je Bane Vukašinović, nekadašnji as “romantičara”.[/quote_box_center]

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.