Odvikavanje od pušenja u 7 koraka

VIDEO K9: Besplatni seminar za odvikavanja od pušenja pod nazivom „Prekini sada-sedam koraka do slobode“  godina uspešno realizuje Udruženje „Život i zdravlje“ u okviru Kluba zdravlja Novi Sad. U petak je počeo novi ciklus ovog seminara koji je besplatan i kojem mogu da se priključe svi zainteresobani građani.

0
65

„Prekini sada-sedam koraka do slobode“ je besplatan šestodnveni seminar za odvikavanje od pušenja koje organizuje Klub zdravlja Novi Sad.

Seminar se održava u ulici Augusta Cesarca broj 6, predavanja počinju u 18 časova i traju sat vremena, a zbog korona virusa ove godine broj polaznika je ograničen na deset.  

Izjava: Mirjana Knežević, Klub zdravlja Novi Sad
00147
0216 Prvo ono što svi znaju…. Uzimaju iskustva 0256

OFF: Uspeh je garntovan, kaže Mirjana Knežević iz Kluba zdravlja Novi Sad, jer je njihovo decenijsko iskustvo pokazalo da tokom seminara skoro 90% polaznika ostavi duvan.

Ono što je najbitnije, naglašava ona, jeste volja pušača da prekinu sa ovom nezdravom navikom.

U procesu ostavljanja duvana za pušače je najvažnije da prebrode želju za cigaretom, koja traje svega 2 do 5 minuta, objašnjava Knežević.

Istraživanja pokazuju da oko 8 miliona ljudi godišnje izgubi život zbog posledica pušenja, kaže Knežević i napominje da je Srbija visoko kotirana u Evropi i svetu kada je reč o broju pušača, jer čak 38% stanovništa spada u ovo kategoriju.

Ono što posebno brine, dodala je ona,  jeste da i među decom od 13 do 15 ima dosta pušača od kojih su neka već sa 10 godina probala prvu cigaretu.

Više informacija o ovom seminaru zainteresovani mogu naći na sajtu Klub zdravlja Novi Sad ili putem telefona 064/130-35-98.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.