Oduzet sat vredan 37.000 evra

Carinici su sprečili pokušaj da se u Srbiju unese neprijavljen ručni sat čija je vrednost oko četiri i po miliona dinara. Skupoceni sat sa sobom je nosio 35–godišnji ekonomista iz Beograda, koji je u sinoć u večernjim časovima doputovao iz Ljubljane u Beograd.

0
607

Iako se po sletanju uputio ka zelenom kontrolnom prolazu namenjenom putnicima koji nemaju ništa da prijave za carinjenje, carinici su odlučili da detaljno pregledaju njegov prtljag rentgenom.

Tom prilikom su u ručnom prtljagu, osim ličnih stvari, pronašli potvrdu o povraćaju poreza i račun za sat marke “Audemars Piguet”, izdate i overene tog istog dana u Sloveniji, na ime tog putnika.

Daljom kontrolom ustanovljeno je da se navedeni sat nalazi na putnikovoj ruci, a njegovo objašnjenje bilo je da nije znao da je potrebno da sat prijavi jer je reč o poklonu koji je dobio od poslovnog partnera.

Na beogradskom aerodromu otkrivanje skupocenih satova u prtljagu putnika koji dolaze iz inostranstva nije retkost. Poslednji takav slučaj dogodio se sredinom maja, kada je u prtljagu Novosađanke koja je doputovala letom iz Frankfurta otkriven luksuzni sat ”Hublot Big Bang”, vredan preko 12.000 evra.

Putnici za svoje lične potrebe u Srbiju bez plaćanja dažbina mogu uneti robu u vrednosti do 100 evra, dok se predmeti čija vrednost prelazi ovaj iznos moraju prijaviti, podsećaju iz Uprave carina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.