Održivo investiranje na Zapadnom Balkanu

VIDEO K9: Prvi forum održivog investiranja na Zapadnom Balkanu održan je danas u Narodnoj banci Srbije.

0
20

U Narodnoj banci Srbije danas je održan prvi Forum održivog investiranja na Zapadnom Balkan, koji je inicirala Pokrajinska vlada, sa centralnom temom “Odgovor na izazove korporativnog sektora u turbulentnim vremenima”.

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade je istakao da Zeleni klimatski fond ima novac koji želi na globalnom nivou da upotrebi u funkciji održivog razvoja i zelene energije, te je zbog toga važna vest da je Vojvodina uspela jednu organizaciju iz Srbije da postavi u fazu pristupa ovim sredstvima.

Guvernerka Narodne banke Srbije, Jorgovanka Tabaković, navela je da Forum održivog investiranja nije pomodarstvo, već odgovoran i postepen pristup održivom finansiranju, koje je Narodna banka Srbije započela 2021. godine uključujući se u mrežu finansijskih institucija koje se bave zelenim finansiranjem.

Tabaković je kazala da će inicijativa Pokrajinske vlade imati punu podršku Narodne banke Srbije i izrazila uverenje da će u njoj učestvovati i sve lokalne samouprave, kako bi se zajednički finansirali projekti koji će Srbiju uvesti u red razvijenih zemalja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.