Održavanje međuregionalne saradnje

VIDEO K9: Odbor za evropske integracije i međureginalne saradnje izgalasao je na današnjoj sednici predlog godišnjeg programa rada za tekuću godinu, ali i odluke u vezi sa daljom saradnjom pokrajine sa evropskim i zemljama regiona. Ovi predlozi biće prosleđeni pokrajinskim poslanicaima na glasanje.

0
337

Aktivnosti Odbora su da prate aktivnosti Pokrajinske vlade u vezi sa evropskim integracijama i međuregionalnom saradnjom, kao i sporazume proistekle iz te saradnje.

“Posete drugim regionima sa kojima APV ima saradnju. Prenošenje različitih iskustava, da naučimo nešto što je nama zanimljivo, da mi možda nekom prenesemo ono što njima potrebno. To je neki okvir u kojem se kreće ovaj program rada”, rekao je Dmitar Stanišić, predsednik ovog Odbora.

Odbora za evropske integracije i međureginalne saradnju usvojio je i predlog odluke o obrazovanju Poslaničke grupe prijateljstva skupština Vojvodine i Istarske županije.

Ostale teme odbora ticale su se ranije ugovorenih putavanja pokrajinskih delegacija u Štutgart od 5. do 8. juna i rumunski Arad, 1. i 2, odnosno 20. i 21. marta ove godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.