Održano 13. druženje lovaca uz gulaš u Zrenjaninu

VIDEO K9: Lovačko društvo “Fazan” iz Zrenjanina organizovalo je 13. Takmičenje u kuvanju lovačkog gulaša koje je okupilo učesnike brojnih udruženja lovaca iz naše zemlje.

0
360

Lovačko društvo ‘’Fazan’’ iz Zrenjanina u subotu, 1. septembra po trinaesti put bilo je domaćin takmičenja u kuvanju lovačkog gulaša, koje je održano u okviru manifestacije ‘’Dani piva’’.

Lovci-kuvari iz Beograda, Zrenjanina, Novog Sada, Gornjeg Milanovca, Borče i drugih mesta, od ranih prepodnevnih časova kuvali su gulaš – specijalitet koji često pripremaju tokom, ali i van lovne sezone.

Predsednik Lovačkog društva ‘’Fazan’’ iz Zrenjanina Rajko Ostojić podsetio je da je za lovce najvažnije druženje, a takmičenje u kuvanju gulaša je dobra prilika za to.

Rajko Ostojić je istakao i da je ova godina za zrenjaninske lovce po mnogo čemu bila uspešna, te da je urađeno dosta toga kada je reč o unapređenju lovstva

Upravnik lovišta u Lovačkom udruženju ‘’Vojvoda Milan Obrenović’’ iz Gornjeg Milanovca, Zoran Adamović, na takmičenju u kuvanju gulaša učestvovao je već nekoliko puta. On je naglasio i da udruženje iz Gornjeg Milanovca ima dugogodišnju saradnju sa lovačkim društvom “Fazan’.

Milanovčani i njihovo udruženje, iako jedno od većih udruženja lovaca u Šumadiji , nisu zadovoljni stanjem lovnog turizma u svojim lovištima.

Samo takmičenje počelo je podelom paketa sa potrebnim namirnicama za spravljanje gulaša, a ubrzo zatim potpaljene su vatre pod kotlićima u kojima se pripremao ovaj specijalitet.

Lovac-kuvar iz lovačkog društva ‘’Knićanin’’ iz Knićanina, Milenko Crnjak, rekao je nekoliko reči o tome da li postoji kuvarska tajna kada je u pitanju priprema lovačkog gulaša.

Druženje lovaca-kuvara nastavljeno je tokom poslepodneva kada su proglašeni i pobednici. Treba dodati da lovačko društvo ‘’Fazan’’, koje je organizovalo takmičenje, broji oko sto članova, dok Lovačko udruženje ‘’Zrenjanin’’ okuplja 23 lovačka društva sa teritorije ovog grada i ima nešto preko devet stotina registrovanih članova. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.