Održana prva sednica Vlade APV

VIDEO K9: U zgradi Banovine danas je održana prva sednica Pokrajinske vlade na kojoj je za sekretara postavljena Tatjana Gašović.

0
37

Pokrajinska vlada, koju su juče izabrali poslanici Skupštine Vojvodine, održala je svoju prvu sednicu na kojoj su obrazovana  stalna radna tela – Odbor za ekonomska pitanja i budžet, Odbor za javne službe, Odbor za propise i upravu, Komisija za kadrovska i administrativna pitanja, kao i Komisija za odbranu i bezbednost.

Za sekretara Pokrajinske vlade postavljena je Tatjana Gašović.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izneo je da će već naredne sedmice biti pokrenute aktivnosti na pripremi pokrajinskog budžeta za 2021. godinu, sa ciljem da se predlog budžeta utvrdi u zakonskom roku, do 20. novembra.

Mirović je rekao i da od članova Pokrajinske vlade očekuje da budu aktivni i operativni u svojim resorima, kako bi programski ciljevi bili maksimalno realizovani.

Kao prvi programski cilj vlade na čijem je čelu Mirović je u svom ekspozeu istakao podsticanje ekonomskog rasta u, kako je naveo, složenim uslovima koji nas očekuju u narednoj godini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.