Održana prva sednica nove Vlade Srbije

VIDEO K9: U Beogradu je održana prva sednica nove Vlade Srbije, čiji su ministri položili zakletvu sinoć u Skupštini Srbije, šest meseci od aprilskih izbora.

0
18

U zgradi u Nemanjinoj u Beogradu održana je prva sednica Vlade Srbije u novom mandatu na kojoj su, kako je saopšteno, usvojena rešenja neophodna za funkcionisanje kabineta premijerke Ane Brnabić.

Na sednici je za generalnog sekretara Vlade ponovo postavljen Novak Nedić, koji je tu funkciju obavljao i u prethodnom mandatu.

Redovne sednice Vlade Srbije biće i ubuduće održavane svakog četvrtka u 13 časova, kako je i propisano Poslovnikom o radu Vlade.

Poslanici Narodne skupštine izabrali su juče, šest meseci nakon izbora, novu Vladu na čelu sa Anom Brnabić, za koju je, od ukupno 225, glasalo 157 poslanika, protiv je bilo njih 68, uzdržanih nije bilo, a glasanju nije prisustvovalo 25 poslanika.

Nakon glasanja, premijerka i članovi njenog kabineta svečano su položili zakletvu čime je počeo da im teče mandat.

Ani Brnabić ovo je treći mandat kao predsednici Vlade koja sada ima 25 ministarstava i tri bez portfelja.

To su: Ministarstvo finansija, Ministarstvo privrede, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo zaštite životne sredine, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine, Ministarstvo pravde, Mnistarstvo državne uprave i lokalne samouprave, zatim Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo za evropske integracije, Ministarstvo prosvete, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, kao i Ministarstvo sporta, Ministarstvo kulture, Ministarstvo za brigu o selu, Ministarstvo nauke tehnološkog razvoja i inovacija, Ministarstvo turizma i omladine, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija i Ministarstvo za javna ulaganja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.