Održana manifestacija „Preprekova jesen“

VIDEO K9: Manifestacija pod nazivom „Preprekova jesen" održana je u subotu u klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada.

0
188

Novosadsko Hrvatsko kulturno – umetničko prosvjetno društvo „Stanislav Preprek“ od 2016. godine svakog oktobra u Kulturnom centru organizuje manifestaciju „Preprekova jesen“ na kojoj promoviše pobednike konkursa kratkih priča.

Tema priča za ovo nadmetanje je slobodna, uz uslov da su napisane na standarnom hrvatskom jeziku, jer u zborniku objavljene kratke priče, prema rečima organizatora, doprinose očuvanju hrvatskog jezika i običaja Hrvata u Novom Sadu.

Samo veče, pored proglašenja pobednika, bilo je ispunjeno bogatim programom koji su izveli članovi Hrvatskog kulturno – umetničkog prosvjetnog društva „Stanislav Preprek“.

Ovo društvo ima aktivnu žensku pevačku skupinu, književni klub i dramsku sekciju. Postoji već 14 godina tokom kojih je raslo i razvijalo se, prema rečima njegovog predsednika Krešimira Tkalaca, u prilično nemogućim uslovima, bez svojih prostorija.

Žiri je u uži izbor uvrstio je tri pripovetke: “Breme sveta“ Ivana Gaćina iz Zadra“, kojije i pobednik konkursa, zatim “Skloni se tata, nije to više za tebe“ Ivana Mijatovića iz Gradišta kod Županje i „Smreka“ Stjepana Crnića iz Zagreba koji su osvojili drugo, odnosno treće mesto na ovom konkursu.

Među brojnim gostima skupu su prisustvovali i predstavnici hrvatske ambasade u Beogradu i Grada Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.