Održana kosidba na Bukovcu

VIDEO K9: Na Selištu iznad Bukovca u organizaciji Zavičajnog udruženja "Manjača" i Saveza krajiških udruženja održan je Zavičajni zbor sa kosidbom, manifestacija sa tradicijom dugom dve decenije.

0
128

Zavičajno udruženje ,,Manjača‘‘ iz Bukovca i ove godine je organizovalo tradicionalno dobro posećenu manifestaciju ,,Zavičajni zbor‘‘ na Selištu iznad Bukovca.

Manifestaciju je pomogao Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima Vojvodine i ove godine pomogao je održavanje ove manifestacije.

Na kosidbi su učestvovali najbolji kosci iz iz naše zemlje i regiona, kao i gosti iz susednih zemalja.

Uz tradicionalne sportske igre kao što su varizanje, bacanje kamena sa ramena, klisanje, nadvlačenje konopcem, skok u dalj sa mjesta ili borba na brvnu, centralni deo takmičenja bila je kosidba.

Najbolje je proglasila komisija po tačno utvrđenim pravilima. Pobednička prva trei mesta ove godine zauzeli su Mirko Kecman iz Bosanskog Petrovca, zatim Zoran Rakita iz Janja i Nebojša Spasojević iz Ljiga, a specijalnu nagradu za najbolje pokošenu parcelu dobio je Vuk Vucković iz Preljine.

Nije izostao ni tradicionalni ručak za kosce, a učesnike i goste zabavili su igrom, pesmom i muzikom članovi kulturno-umetničkih društava koji neguju tradiciju Srba sa ovih prostora.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.