Održana konstitutivna sednica Skupštine Beograda

VIDEO K9: Danas je održana prva konstitutivna sednica Skupštine Beograda u novom sazivu, a naredna, na kojoj će biti izbor gradonačelnika, zakazana je za ponedeljak.

0
9

U Skupštini Beograda je, izborom zamenika predsednika gradskog parlamenta, sekretara i njegovog zamenika, danas završena konstitutivna sednica novog saziva Gradske skupštine.

Nikola Nikodijević, koji je po četvrti put izabran da vodi Skupštinu grada, najavio je novu sednicu za ponedeljak 24. jun, na kojoj će biti biran gradonačelnik glavnog grada.

Sednica je počela verifikacijom mandata odbornika, nakon čega su odbornici “Kreni-promeni” napustili zasedanje kao “čin protesta” zbog izbornih nepravilnosti.

Pre glasanja je Dobrica Veselinović, sa izborne liste Biram Beograd, dao ostavku na odborničko mesto, a ostale odbornike pozvao da se vode etičkim merilima, da zanemare finansijske i partijske interese i da poštuju zakone.

Za Nikolu Nikodijevića, člana Socijalističke partije koja je na lokalnim izborima 2. juna nastupila na listi “Aleksandar Vučić- Beograd sutra”, za predsednika Skupštine Beograda je od 110 odbornika glasalo njih 72, od kojih je 60 bilo za njegov izbor, a protiv.

Za zamenika predsednika gradske skupštine sa 61 glasom, po drugi put, izabran je Igor Jovanović, dok je sa 57 glasova za sekretara Skupštine Beograda izabrana Biljana Živković, a za njenu zamenicu Tatjana Vučenović.

Osim gradonačelnika, na sednici u ponedeljak će biti birani zamenik gradonačelnika i gradsko veće. (Beta)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.