Održana druga Skupština Asocijacije sportskih veterana Novog Sada

VIDEO K9: U Kući sportskih legendi na Spensu, u peta je održana druga sednica Skupštine Asocijacije sportskih veterana Novog Sada.

0
99

Uoči Skupštine Asocijacije sportskih veterana Novog Sada, koja je u petak održana na Spensu, delegacije Asocijacije koje su predvodili predsednik Skupštine Slavko Obadov i predsednik Upravnog odbora Zoran Pančić, položile su cveće na spomenike Momčilu Tapavici, prvom učesniku i osvajaču olimpijske medalje i Zdravku Mutinu, predsedniku Olimpijskog komiteta.

Pre početka sednice, minutom ćutanja odata je pošta svim preminulim od osnivačke Skupštine, među kojima su osnivači Branislav Lončar i Momir Moša Lučić, kao i dvostruka svetska rekorderka Desanka Perović Pešut.

Ovu Asocijaciju čine ljudi koji su svojim sportskim uspesima zadužili i promovisali naš grad i našu zemlju, rekao je ovom prilikom pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Dane Basta.

Na drugoj po redu Skupštini Asocijacije Zajedno sa Izveštajem o radu usvojeni su i Izveštaj o finansijskim pokazateljima i Izveštaj Nadzornog odbora, a takođe i izmene i dopune Statuta. Doneta je i odluka o visini godišnje članarine za sve sportske veterane, kao i nosioce nacionalnog priznanja.

Za nepune tri godine delovanja, kako je istaknuto, Asocijacija je, iako sastavljena od veterana koji su završili svoje sportske karijere i mahom penzionera, pokazala odličnu organizovanost i vitalnost. Pokrenuto je niz značajnih inicijativa za vrednovanje rezultata, ličnosti i obeležavanje značajnih dostignuća iz istorije novosadskog sporta.

Otpočele su akcije na afirmaciji i zbližavanju sportskih legendi, početnika u sportu i građana, kao što su Olimpijski čas i Otvorena vrata Kuće sportskih legendi, U čast sporta i druge.

Na skupu je zaključeno da je Asocijacija sportskih veterana Novog Sada je izuzetno dobro prihvaćena kako od veterana, sportske javnosti, gradskih i drugih institucija, tako i najšire javnosti, čime se pokazalo da je bila potreba za ovakvom organizacijom i da je inicijativa njeno za osnivanje bila opravdana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.