Održana 8. “Manić – Tisa 63”

VIDEO K9:Na obali reke Tise između Starog i Novog Bečeja proteklog vikenda održana je sad već tradicionalna ribolovačko – gurmanksa manifestacija „Manić – Tisa 63“.

217

Osma po redu Međunarodna ribolovačko – gurmanksa manifestacija „Manić – Tisa 63“ održana je od petka do nedelje na 63. kilometru Tise nizvodno od brane na obali između Starog i Novog Bečeja.

Ovaj već tradicionalni gastro skup ove godine može da se pohvali najvećim brojem učesnika jer su 72 takmičara učestvovala u zimskom pecanju manića, 24 tima nadmetala se u nadevanju pikantne kobasice, a učestvovali su takmičari iz Mađarske, Slovačke, Rumunije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Engleske i Nemačke.

Manić je riba iz porodice bakalara koja je migracijom došla iz Severnog ledenog mora i nastanila naše vode, a takmičenje na Tisi je jedinstveno u svetu jer se, prema saznanjima organizatora, održava samo na ovom prostoru.

Pobednik u pecanju manića je Zrenajninac Dejan Babin, a za najboljeg u nadevanju pikantne kobasice proglašen je Novosađanin Radivoj Jakovljević.

Čitav događaj pratio je i bogat kulturno umetnički program. Manifestaciju Manić-Tisa od 2012. godine u organizuje Klub ljubitelja reke Tise „Tisa 63“ u saradnji sa turističkim organizacijama opština Bečej i Novi Bečej.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.