Održana 27. Eko konferencija

VIDEO K9: U našem gradu je u petak otvorena 27. po redu Eko konferencija i 15. konferencija Zaštite životne sredine gradova i prigradskih naselja, u organizaciji Ekološkog pokreta Novi Sad.

0
117

Eko-konferencija, 27. po redu, kao i 15. konferencija Zaštite životne sredine gradova i prigradskih naselja, u organizaciji Ekološkog pokreta Novi Sad, otvorena je u petak, ovoga puta u Kongresnom centru Novosadskog sajma.

Uvodno, plenarno izlaganje počelo je izlaganjem Božidara Kemića, magistra fizike iz Zagreba, o geoinžinjeringu i ključnim stvarima koje se tiču očuvanja životnog prostora i okoline.

Na skupu je bilo reči i o međunarodnom pravu koje reguliše oblast zaštite životne sredine, o agendi sa njenih 17 ciljeva u kojoj se, u najvećem delu, govori o održivom razvoju, ali ne i o ekološki prihvatljivom održivom razvoju.

Ove godine je za izlaganje pristiglo 39 naučnih radova od kojih 18 od autora iz inostranstva, iz 14 država sa svih kontinenata, iz svih sesija konferencije, čime je, prema rečima organizatora, koncept ovog, u svetu jedinstvenog, naučnog skupa dobio svoju punu potvrdu.

Pomenimo i da je Eko konferencija u Novom Sadu prošlih godina pet puta održana pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.