Održana 17. Banatska štrudlijada

VIDEO K9: Sedamnaesta Banatska štrudlijada održana je u hotelu Vojvodina u organizaciji invalida rada grada Zrenjanina

96

Na ovogodišnjoj Štrudlijadi bilo je prisutno oko 300 ljudi, iz svih banatskih opština, a takođe su bili pozvani gosti i iz Srema i Bačke.

Zastupljeno je i 28 mesnih organizacija koje su bile i učesnici. Stevan Radišić, predsednik invalida grada Zrenjanina je istakao da im je cilj da unaprede ove manifestacije, ali je to nažalost iz godine u godinu sve teže.

Penzioneri su uživali i u orkestru „Lude noći’’ koji ih je zabavljao na ovoj manifestaciji na koju su došli prvenstveno zbog druženja jedni s’ drugima. Takođe prijatno iznenađenje su im priredili učesnici KUD-a „Lale’’, koji su svojoj igrom oduševili prisutne.

Na pitanje kakav je značaj ove manifestacije, predsednica Saveza invalida rada Vojvodine, Stana Svilarov je odgovorile da je značaj pre svega okupljanje samih članova, kao i da je sedamnaest uzastopnih godina okupljanja od velikog značaja.

Podpredsednik Srbije invalida rada, Nimčević Stanko je istakao da mu je drago što su naši penzioneri još uvek budni i spremni da predstave nešto lepo i značajno, kao i da je ovo jedna veoma pozitivna stvar za naše invalide.

Cilj ove manifestacije je očuvanje i popularizacija starih srpskih običaja – posebno štrudle, koja je zaštitni znak i lokalni specijalitet. Najatraktivniji deo manifestacije je izložba štrudli, uz prateći kulturno-umetnički program. U takmičarskom delu, za izbor najbolje štrudle, na osnovu raspisanih propozicija i kriterijuma, učestvuju žene. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.