Održana 13. Škola ribolova

VIDEO K9: Na Dan Dunava u Sremskim Karlovcima je održana i 13. po redu Škola ribolova koju je Udruženje sportskih ribolovaca "Dunav" organizovalo uz podršku opštine i saradnju sa javnim preduzećima.

0
28

Udruženje sportskih ribolovaca “Dunav” iz Sremskih Karlovaca i ovog leta je organizovalo Školu ribolova za mlade, 13. po redu, na kojoj su budući ribolovci saznali šta zapravo znači imati reku, voleti je, čuvati i provoditi vreme na njoj.

Za polaznike, decu od 5 do 12 godina, obezbeđeni su pecaroški štapovi, pribor i mamci, majice i obroci, kao i diplome o učešću u Školi ribolova.

U fokusu ovogodišnje manifestacije bila su pravila o ribolovu na našim vodama, kao i zaštita ribljeg fonda.

Školu je prošlo oko 50 učesnika iz Sremskih Karlovaca, Novog Sada, Beograda i drugih mesta, ali i iz Mađarske i Rusije, koji su o ribolovu i pravim vrednostima sporta učili na Dan Dunava.

Većina polaznika je na ovoj manifestaciji po prvi put upecala ribu i to je, zapravo, pravi “mamac” koji će ih uvek vraćati na Dunav, kaže Mane Mirković iz USR “Dunav” i dodaje da su deca ulov, nakon slikanja, vraćala u vodu, što je znak da su usvojili vrednosti o kojima su učili u ovoj školi.


POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.