Održana 1. “Zlatiborska puzijada”

VIDEO K9: U okviru Evropske nedelje mobilnosti, u Čajetini je na Kraljevom trgu održana prva "Zlatiborska Puzijada". Prilog je realizovan uz podršku Opštine Čajetina.

0
171

U obeležavanju Evropske nedelje mobilnosti ove godine učestvovalo je više od 2.900 gradova i opština iz 49 država.

Opština Čajetina se, među ostalih 16 iz Srbije, nizom aktivnosti pridružila inicijativi da pokrenu svet u boljem pravcu i obezbede deci zdraviji i lepši život. Tim povodom je na Kraljevom trgu u ovom mestu uspešno održana i prva “Zlatiborska Puzijada”.

“Imali smo oko 35 dece i jedno lepo druženje, zaista, i roditelja i dece, i nas iz organizacije. Tako da sve najbolje, nadam se da će roditelji reći svoje. (Kako se vama svidelo? Kako su deca reagovala? Vidim neka su se kretala veoma brzo.) Deca su uvek najzanimljivija, zaista, i nazad, i na stranu, i brzo, i stajanjem jedan metar pred cilj. Zaista, bilo je svega i bilo je jako lepo”, rekla je dr Biljana Pantović Vučinić, pedijatar.

Savet za bezbednost opštine Čajetina želeo je ovom akcijom, prema rečima Srđana Radovića, da podseti na značaj prvih pokreta u životu čoveka, kao i da istaknu važnost kretanja i očuvanja zdrave životne sredine što manjim korišćenjem prevoznih sredstava koja zagađuju prirodu.

“Želim da napomenem da “Zlatiborska Puzijada” nije naša originalna ideja. Ona je posledica izuzetne saradnje Saveta za bezbednost saobraćaja i udruženja “Roditelj” iz Užica” koje ovu manifestaciju organizuje već deset godina u nedelji dojenja. Ovo udruženje je skup sjajnih žena koje su i ovaj put došle da nam daju podršku i veliko im hvala zbog toga. Ovakvo udruženje koje se bavi humanitarnim radom zarad zaštite i stvaranja boljih uslova za našu decu fali opštini Čajetini”, kazao je Radović.

Svrha “Puzijade” je, kako je istakao, sreća, zdravlje i bezbednost dece, a ovom prilikom mališanima su dodeljeni i prigodni pokloni, a Radović je apelovao na sve roditelje da se odazivaju ovakvim događajima, jer su od izuzetne važnosti za najmlađe.

Manifestaciju su podržali opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor, kao i druge organizacije i pojedinci.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.