Održan štrajk upozorenja u RTV-u

Jednosatni štajk upozorenja, u organizaciji Samostalnog sindikata Radio-televizije Vojvodine, Strukovnog sindikata RTV i sindikat Nezavisnost Javne medijske ustanove RTV, organizovan je danas.

0
14

Tom prilikom zatraženo je potpisivanje Aneksa Kolektivnog ugovora o povećanju cene rada jer je, kako je navedeno, Radio-televizija Vojvodine jedino preduzeće u javnom sektoru u kome osnovica za plate nije povećana u poslednje tri godine.

Drugi zahtev, usvojen na nedavnom Zboru zaposlenih jeste donošenje novog Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji poslova u RTV-u.

Predsednica Samostalnog sindikata Radio televizije Vojvodine Milena Jovanić, kazala je da je neposredno pred današnji štrajk sindikatima stigao predlog sistematizacije, o kojem će se izjasniti naknadno.

“U razgovorima sa generalnim direktorom, gospodinom Karadžićem, čuli smo da je posetio ministra finansija i da je imao tri zahteva. Sva tri zahteva se ne tiču radnika Radio-televizije Vojvodine”, ocenila je ona.

Upozorila je da “tehnika ne čini proizvodnju RTV-a” i da je, pored novih reportažnih kola i tehničkog opremanja zgrade, zaposlenima pre svega potrebno “pravo na dostojanstven rad i plate”.

Predsednik sindikata Nezavisnost u JMU RTV Darko Šper rekao je da duboko veruju da će sledeće nedelje sesti za pregovarački sto, uz posredovanje Agencije za mirno rešavanje sporova, i u vrlo brzom roku dobiti novu, pravednu sistematizaciju sa koeficijentima zanimanja koji dolikuju jednoj medijskoj kući “i da će napokon neko u ovoj zemlji da se seti da pomogne zaposlenima u RTV-u da imaju dostojanstvene plate”.

Na današnjem okupljanju najavljeno je i da će se, ukliko bude potrebno, zaposleni u RTV-u ponovo okupiti na istom mestu za dve do tri nedelje.

(Beta)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.