Održan skup u čast Milene Dalmacije

VIDEO K9: Memorijalni naučni skup o zaštiti životne sredine „Docent dr Milena Dalmacija“, treći po redu koji katedra za hemijsku tehnologiju i zaštitu životne sredine i Fondacija “Dr Milena Dalmacija” organizuju u znak sećanja na svoju tragično preminulu koleginicu, održan je danas na Prirodno-matematičkom fakultetu.

474

Centralne teme ovogodišnjeg susreta bile su razvoj i demonstracija inovativnih tehnologija za pripremu i prečišćavanje vode, monitoring u oblasti zaštite životne sredine, remedijacija zagađenih lokaliteta, kao i primena novih materijala u oblasti zaštite životne sredine.

Predavanja su održali dobitnici nagrade “Docent dr Milena Dalmacija” za doktorsku disertaciju koja je dala značajan naučni doprinos iz oblasti zaštite životne sredine, a priliku da prikažu rezultate svojih istraživanja imali su i mladi naučnici i istraživači čiji su radovi prihvaćeni od strane naučnog odbora skupa.

U sklopu programa otvorena je i izložba studentskih radova koji su pristigli na konkurs za idejno arhitektonsko rešenje kapele posvećene nastradalim studentima.

Konkurs je realizovan u saradnji sa Departmanom za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka, a autorima najboljih radova uručene su nagrade. I

zložba ovih radova će u paviljonu Rektorata biti otvorena do 3. aprila, a nakon toga biće preseljena u galeriju “Đura Kojić” na FTN-u.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.