Održan sajam zapošljavanja

VIDEO K9: Danas je u Novom Sadu održan Sajam zapošljavanja koji je uz podršku grada organizovala Nacionalna služba za zapošljavanje - Filijala Novi Sad, a na kojem se predstavilo oko 50 kompanija sa preko 800 slobodnih mesta.

0
32

Sajam zapošljavanja održan je danas na Novosadskom sajmu, a ovaj put je, nakon dve godine pauze, ponovo organizovan uživo. Na sajmu je nezaposlenima ili onima koji bi da promene posao, blizu 50 kompanija ponudilo više od 800 slobodnih radnih mesta.

Đurđina Mačak PR NSZ filijala Novi Sad je dodala i da je prethodnih godina Sajam zapošljavanja posećivalo u proseku oko 2.000 nezaposlenih i da, prema podacima, svaki 4. posetilac u roku od 6 meseci dobije posao kod poslodavca kod kojeg je konkurisao upravo na sajmu.

Na sajmu je takođe bila velika potražnja za zanatska zanimanjima, među kojima su i frizeri, kao i za magacionerima i vozačima. Poslodavci nude poslove i osobama koje govore strane jezike, najčešće za posao agenta korisničke podrške, a bila je obezbeđena i ponuda poslova za desetak osoba sa invaliditetom.

Na evidenciji NSZ u Južnobačkom okrugu na kraju februara bilo je 30.636 nezaposlenih lica, a u samom Novom Sadu skoro 13.240.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.