Održan sajam zapošljavanja na FTN-u

VIDEO K9: Studenti Fakulteta tehničkih nauka mogli su danas da se informišu o budućim poslovima na 4. Sajmu zapošljavanja održanom na njihovom fakultetu.

169

Studentska organizacija ESTIEM za svoje kolege, studente svih studijskih programa, organizovala je četvrti Sajam zapošljavanja u holu Fakulteta tehničkih nauka kako bi ih podstakla na razmišljanje o budućem zanimanju.

Zainteresovani za parksu ili zaposlenje mogli su da ostave svoj CV na jednom od 13 štandiva na ovom sajmu.

“Cilj sajma i cilj događaja koji smo mi zamislili jeste da povežemo studente i kompanije, odnosno da smanjimo put od diplome do zaposlenja. I da pomognemo našim kolegama studentima da lakše nađu praksu i posao nakon završenih studija”, navela je Sonja Borota, portparolka ESTIEM-a.

Iskustva sa prethodnih sajmova su pozitivna, rekla je Borota.

“Relativno smo mlad sajam. Nastavljamo da rastemo i ovo je najveći do sada. Imamo trinaest komapnija učesnica. I nadamo se da ćemo iz godine u godinu biti sve veći i sve uspešniji”, istakla je Borota.

Ona je objasnila da je sajam namenjen svim studentima sa Univerziteta u Novom Sadu, te da su ponuđena zanimanja vrlo atraktivna za made.

“Pa, najviše se trenutno nudi i ono što je najviše zastupljeno su zanimanja u IT sektoru, ali naravno potrebni su i industrijski inženjeri, inženjeri menadžmenta, ljudi sa telekomunikacija, sa softverskog inženjerstva, za svakog po nešto”, rekla je Borota.

Novina na ovom sajmu je radionica na kojoj su studenti mogli da saznaju kako da napišu CV i da se u najboljem svetlu predstave budućem poslodavcu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.