Održan Prvi sajam volonterizma

VIDEO K9: Prvi sajam volonterizma u Novom Sadu održan je na Filozofskom fakultetu. Sajam je namenjen pre svega studentima, ali i drugim mladim sugrađanima, kako bi se na jednom mestu upoznali sa brojnim organizacijama i njihovim programima i projektima.

0
268

Četrnaest organizacija, uglavnom iz nevladinog sektora, ali i nekih državnih, predstavilo je svoje programe i projekte mladima u holu Filozofskog fakulteta, na Prvom sajmu volonterizma u našem gradu.

Jedna njih je i Novosadski volonterski servis, zajednički projekat Omladinske prestonice Evrope Novi Sad OPENS i Fondacije Novi Sad 2021.

“Ovde smo danas da predstavimo naš rad i da pružimo podršku organizacijama a i volonterima u volonterskom radu. Osim toga, organizovaćemo jednu radionicu za koju imamo preko 20 prijavljenih, a na kojoj ćemo govoriti o tome šta je volontiranje, koji su motivi za volontiranje, koja su razmišljanja i stavovi i koja su iskustva svih volontera ovde u Novom Sadu i šire”, naveo je Vojislav Prkosovački iz Novosadskog volonterskog servisa.

Bez volontiranja nema humanitarnog rada, saglasni su volonteri, što je razlog više da se mladi motivišu za volonterski rad. O tome svedoči i Timea Bodiš, volonterka Centra Srce, koji se bavi pružanjem emotivne podrške osobama koje se nalaze u emotivnoj krizi i prevencijom samoubistava.

“Takvu uslugu pružamo putem besplatnog broja telefona, kao i putem mejla i četa. danas smo ovde na fakultetu kako bismo predstavili svoj rad i kako bismo kako bismo se, u suštini, predstavili studentima i širili, možda, svoju organizaciju”, rekla je Bodiš.

Osim ove dve, na sajmu su se predstavile i organizacije Centar za proizvodnju znanja i veština, Ekumenska humanitarna organizacija, Play centar, Mala srećna kolonija, Udruženje za pomoć MNRO Grada Novog Sada, Inkluzivni servis Cvrčak, ŠOSO Milan Petrović, JAZAS, SOS ženski centar i Novosadski humanitarni centar.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.