Održan prvi 3FEST

VIDEO K9: Prvi Three fest svečano je zatvoren u nedelju u SNP-u baletom Hazarski rečnik – lovci na snove, a sledeći nas očekuje već na leto 2023. godine.

0
14

Prvi Međunarodni festival savremenog teatra THREE FEST – „3FEST“, svečano je zatvoren u nedelju, 6. novembra, u Srpskom narodnom pozorištu.

Festival je zatvoren baletom Hazarski rečnik – lovci na snove, rađenim prema motivima dela Milorada Pavića u delu romana koji pripoveda o snovima princeze Ateh. Prvi 3FEST festival, pod sloganom „Poreklo“, bavio se pitanjem mitologije, nastanka, odluka i direktnog uticaja prošlosti na današnji razvoj čovečanstva.

Otvoren je u petak, 4. novembra, u Novosadskom pozorištu, predstavom Sliparija, a u subotu je odigrana predstava Turingov stroj u izvođenju Mini teatra iz Ljubljane.

U pratećem programu festivala održana je radionica koja je kroz primenu sistema vežbi Grotovskog uvela elemente hatha yoge, odnosno vežbe disanja.

Drugi 3FEST, pod nazivom „Preporod“ (REBIRTH), u okviru kojeg će glavni program festivala biti baziran na savremenom izvođenju klasičnih dela, otvoriće 28. juna sledeće godine, predstava Projekat Bura pozorišta Théâtre Des Bouffes du Nord iz Pariza, u režiji Pitera Bruka, a festival će trajati do 4. jula i zatvoriće ga predstava Bura Nacionalnog teatra „Ivan Vazov“ iz Sofije, u režiji Roberta Vilsona.

Drugi 3FEST biće izvođen na nekoliko lokacija u gradu – na scenama Srpskog narodnog pozorišta, Novosadskog pozorišta, u Kreativnom distriktu Novog Sada kao i na otvorenim prostorima u gradu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.